Siirry sisältöön
Rengas
11.10.2023

VikingContact 7 kiri tuplasti kitkarengastestien kärkeen

Continental VikingContact 7 ylsi sekä Tuulilasin että Tekniikan Maailman talvirengastesteissä kitkarenkaiden kärkeen. Lehtien testitulokset kertovat hyvästä pidosta ja ajettavuudesta sekä jäällä että lumella, todetaan rengsavalmistajalta.

Molemmissa rengasvertailussa testattiin ajettavuutta, jarrutusta ja kiihdytystä erilaisissa olosuhteissa: jäällä ja lumessa sekä märällä ja kuivalla asfaltilla. Lisäksi arvioitiin melua ja Tekniikan Maailman testissä myös taloudellisuutta.

Toimii kaikissa olosuhteissa

Tuulilasin testissä Continentalin VikingContact 7 sijoittui ykköspaikalle. Testin mukaan renkaan suorituskyky on huippuluokkaa ja se toimii kaikissa olosuhteissa erinomaisesti. Kiitosta tuli ajamisesta niin lumipinnalla kuin asfaltilla. (Lähde: Tuulilasi 10/2023)

Pitää jäällä ja lumella

Tekniikan Maailman testissä VikingContact 7 nousi kärkeen tasapisteissä Goodyearin kanssa. Rengas sai kiitettävät arvosanat sekä jäällä että lumella ajamisesta. Täydet kympit ropisivat jarrutuksesta, kiihdytyksestä ja käsittelystä lumella.

Testitulosten perusteella Continentalilla on erinomainen jarrutuspito, hallittavuus ja ohjattavuus jäällä. Lumella Continentalin ohjaustuntuma koettiin tarkaksi ja käytös varmaksi.

Myös nastarenkaiden puolella tuli menestystä: Continental IceContact 3 sijoittui kärkeen kakkostilalle liki tasapistein voittajan kanssa. Lumella rengas nousi testin ykköseksi ja sai hyvät arviot ajettavuudesta niin jäällä kuin märällä ja kuivalla tiellä. (Lähde: Tekniikan Maailma 18/2023.)

Lisää aiheesta

Rengas

Goodyear ja Gatik

Goodyear Tire & Rubber Company ja Gatik (Gatik AI, Inc.) ovat ilmoittaneet alan ensimmäisen onnistuneen rengasälyteknologian integroinnin laajentamisesta itseohjautuvaan ajojärjestelmään.
Rengas

Trelleborgin uutuus TM1 ECO POWER -rengas

Trelleborgin uutuus TM1 ECO POWER -rengas on valmistajan mukaan tähän asti kestävin tuote jonka vierintävastustus on 47 prosenttia edeltäjänsä matalampi.
Rengas

Goodyear täydentää Cargo-valikoimansa

Goodyear täydentää premium-segmentin Cargo-rengasvalikoimaa.