Siirry sisältöön
Ihmiset & Yritykset
25.04.2023

Toiminnanjohtaja Pasi Perhoniemi, SATL: Messukonseptin uudistaminen on avain tulevaisuuteen

Autokorjaamoalan ammattitapahtumaa Autokorjaamo 2023 -messuja ei järjestetä 13.–14.10.2023 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma ei siirry uuteen ajankohtaan, mutta SATL on mukana keskustelemassa Messukeskuksen ja autokorjaamoalan kanssa tulevaisuudessa järjestettävistä alaan liittyvistä tapahtumista.

Autokorjaamo-messujen järjestäminen edellyttäisi lähes kaikkien isojen ja muiden merkittävien alan yritysten osallistumista tapahtumaan. Koko autoalalla eletään haasteellisia aikoja, jotka vaikuttavat myös korjaamolaite- ja varaosatoimittajiin. Yritysten on pystyttävä panostamaan riittävästi messuihin, mutta nyt osassa yrityksistä ei nähty ajankohdan ja etenkään messujen konseptin itsenäisenä tapahtumana olevan oikea.

SATL on ollut tapahtuman toimeksiantaja Helsingin Messu­keskukselle. Päätös tapahtuman peruuttamisesta tehtiin Messu­keskuksen johdolla yhdessä SATL:n ja yhteistyökumppanien Teknisen Kaupan liiton Korjaamo­laitetoimittajat KLT-jaoston ja Suomen Varaosakaupan Keskusliiton kanssa. Päätöksenteon yhteydessä kuunneltiin myös isojen alan yritysten edustajia. Päätös oli yksimielinen.

Mahdollisuuksia järjestää tapahtuma jossain vaiheessa tulevaisuudessa tutkitaan. Ajoneuvotekniikka ja siten korjaamolaitetekniikka etenkin sähköisen voimansiirron ja autonomisen liikkumisen mahdollistavien järjestelmien osalta kehittyy kovaa vauhtia, ja tämä vaatii alan nykyisiltä ja tulevilta ammattilaisilta jatkuvaa kouluttautumista ja uuden omaksumista. Lisäksi haasteita aiheuttaa oikeanlaista osaamista omaavien ammattilaisten riittävyys eri korjaamoalan tehtäviin. Rekrytointiin liittyvät teemat olivat kovasti työlistoilla messujen suunnittelussa ja ovat sitä myös jatkossa. Näillä ajatuksilla ja messukonseptin jonkintasoisella uudistamisella toivotaan päästävän tulevaisuudessa asiassa eteenpäin.

Lisää aiheesta

Ihmiset & Yritykset

Koivunen Oy aloitti yhteistyön rengasvalmistaja Michelinin kanssa kevyen kaluston renkaiden jakelijana 

Koivunen Oy aloitti yhteistyön rengasvalmistaja Michelinin kanssa kevyen kaluston renkaiden jakelijana
Ihmiset & Yritykset

Renault ja pelastajat 

Renault aloitti 13 vuotta sitten ainutlaatuisen yhteistyön pelastuslaitosten kanssa. Konkreettisena apuna ovat koulutus ja uudet harjoitusautot, joita Renault on toimittanut Suomeen jo viiden vuoden ajan.
Ihmiset & Yritykset

RengasCenter Hollola on muuttanut keskeiselle paikalle Hämeenlinnantien varteen

RengasCenter Hollola palvelee täydellä kapasiteetilla henkilö- ja pakettiautoilijoita uusissa toimitiloissa Tarmontie 3, 15860 Hollola.