Siirry sisältöön
Ihmiset & Yritykset
25.04.2023

Toiminnanjohtaja Pasi Perhoniemi, SATL: Messukonseptin uudistaminen on avain tulevaisuuteen

Autokorjaamoalan ammattitapahtumaa Autokorjaamo 2023 -messuja ei järjestetä 13.–14.10.2023 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma ei siirry uuteen ajankohtaan, mutta SATL on mukana keskustelemassa Messukeskuksen ja autokorjaamoalan kanssa tulevaisuudessa järjestettävistä alaan liittyvistä tapahtumista.

Autokorjaamo-messujen järjestäminen edellyttäisi lähes kaikkien isojen ja muiden merkittävien alan yritysten osallistumista tapahtumaan. Koko autoalalla eletään haasteellisia aikoja, jotka vaikuttavat myös korjaamolaite- ja varaosatoimittajiin. Yritysten on pystyttävä panostamaan riittävästi messuihin, mutta nyt osassa yrityksistä ei nähty ajankohdan ja etenkään messujen konseptin itsenäisenä tapahtumana olevan oikea.

SATL on ollut tapahtuman toimeksiantaja Helsingin Messu­keskukselle. Päätös tapahtuman peruuttamisesta tehtiin Messu­keskuksen johdolla yhdessä SATL:n ja yhteistyökumppanien Teknisen Kaupan liiton Korjaamo­laitetoimittajat KLT-jaoston ja Suomen Varaosakaupan Keskusliiton kanssa. Päätöksenteon yhteydessä kuunneltiin myös isojen alan yritysten edustajia. Päätös oli yksimielinen.

Mahdollisuuksia järjestää tapahtuma jossain vaiheessa tulevaisuudessa tutkitaan. Ajoneuvotekniikka ja siten korjaamolaitetekniikka etenkin sähköisen voimansiirron ja autonomisen liikkumisen mahdollistavien järjestelmien osalta kehittyy kovaa vauhtia, ja tämä vaatii alan nykyisiltä ja tulevilta ammattilaisilta jatkuvaa kouluttautumista ja uuden omaksumista. Lisäksi haasteita aiheuttaa oikeanlaista osaamista omaavien ammattilaisten riittävyys eri korjaamoalan tehtäviin. Rekrytointiin liittyvät teemat olivat kovasti työlistoilla messujen suunnittelussa ja ovat sitä myös jatkossa. Näillä ajatuksilla ja messukonseptin jonkintasoisella uudistamisella toivotaan päästävän tulevaisuudessa asiassa eteenpäin.

Lisää aiheesta

Ihmiset & Yritykset

Nokian Raskaat Renkaat Oy käynnistää muutosneuvottelut Nokian-tehtaalla

Nokian Raskaat Renkaat Oy käynnistää muutosneuvottelut tavoitteena tuotannon sopeuttaminen markkina- ja kysyntätilanteeseen. Muutosneuvottelut koskevat Nokian Raskaat Renkaat Oy:n työntekijöitä Nokian-tehtaalla, yhteensä noin 160 henkilöä.
Ihmiset & Yritykset

Lapin Kumin miljoonainvestointi Jyväskylään valmistui

Lapin Kumin lähes 5 miljoonaa euroa maksanut investointi Jyväskylään on valmistunut keskeiselle liikepaikalle Seppälänkankaalle.
Ihmiset & Yritykset

Lujakumi Oy irtautuu Full Fit Team Oy:n ostoyhteenliittymästä

Lujakumi Oy on toiminut 70 vuotta ja ollut siitä asti mukana Full Fit Team Oy: n toiminnassa, sen eri toimintamalleissa ja kokoonpanoissa noin 25 vuotta.