Siirry sisältöön
Ihmiset & Yritykset
25.04.2023

Toiminnanjohtaja Pasi Perhoniemi, SATL: Messukonseptin uudistaminen on avain tulevaisuuteen

Autokorjaamoalan ammattitapahtumaa Autokorjaamo 2023 -messuja ei järjestetä 13.–14.10.2023 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma ei siirry uuteen ajankohtaan, mutta SATL on mukana keskustelemassa Messukeskuksen ja autokorjaamoalan kanssa tulevaisuudessa järjestettävistä alaan liittyvistä tapahtumista.

Autokorjaamo-messujen järjestäminen edellyttäisi lähes kaikkien isojen ja muiden merkittävien alan yritysten osallistumista tapahtumaan. Koko autoalalla eletään haasteellisia aikoja, jotka vaikuttavat myös korjaamolaite- ja varaosatoimittajiin. Yritysten on pystyttävä panostamaan riittävästi messuihin, mutta nyt osassa yrityksistä ei nähty ajankohdan ja etenkään messujen konseptin itsenäisenä tapahtumana olevan oikea.

SATL on ollut tapahtuman toimeksiantaja Helsingin Messu­keskukselle. Päätös tapahtuman peruuttamisesta tehtiin Messu­keskuksen johdolla yhdessä SATL:n ja yhteistyökumppanien Teknisen Kaupan liiton Korjaamo­laitetoimittajat KLT-jaoston ja Suomen Varaosakaupan Keskusliiton kanssa. Päätöksenteon yhteydessä kuunneltiin myös isojen alan yritysten edustajia. Päätös oli yksimielinen.

Mahdollisuuksia järjestää tapahtuma jossain vaiheessa tulevaisuudessa tutkitaan. Ajoneuvotekniikka ja siten korjaamolaitetekniikka etenkin sähköisen voimansiirron ja autonomisen liikkumisen mahdollistavien järjestelmien osalta kehittyy kovaa vauhtia, ja tämä vaatii alan nykyisiltä ja tulevilta ammattilaisilta jatkuvaa kouluttautumista ja uuden omaksumista. Lisäksi haasteita aiheuttaa oikeanlaista osaamista omaavien ammattilaisten riittävyys eri korjaamoalan tehtäviin. Rekrytointiin liittyvät teemat olivat kovasti työlistoilla messujen suunnittelussa ja ovat sitä myös jatkossa. Näillä ajatuksilla ja messukonseptin jonkintasoisella uudistamisella toivotaan päästävän tulevaisuudessa asiassa eteenpäin.

Lisää aiheesta

Ihmiset & Yritykset

AD-Vuosikokous 2023 Helsingissä keräsi 300 osallistujaa

”Autokorjaamoketjut”, MT Tutkimustalo AD-Vuosikokous pidettiin huhtikuun puolessavälissä Clarion-hotellissa Helsingin Länsisataman läheisyydessä Jätkäsaaressa. Kokoukseen osallistui ennätyksellinen määrä ketjun jäseniä. AD-autokorjaamoiden määrä…
Ihmiset & Yritykset

Autokorjaamo-messut haudattiin. Mitä seuraavaksi?

Huhtikuussa tuli tieto, ettei Autokorjaamo-tapahtumaa järjestetä. Pitkittynyt odotus päättyi järjestäjätahojen yksimieliseen päätökseen haudata Suomen jälkimarkkinoiden erikoismessut lopullisesti.
Ihmiset & Yritykset

Vianor Lieto Avanti: Uusin Vianor-liike, kasvunäkymät ja haasteet

Lokakuussa 2022 avattu Vianor Lieto on ketjun uusin piste. Liike tarjoaa laajaa rengaspalvelukokonaisuutta sekä raskaalle kalustolle että henkilöautoille. Asiakkaina on sekä kuljetusalan yrittäjiä että yksityisiä autoilijoita.