Siirry sisältöön
Rengas
23.09.2022

Talvi ei pääse yllättämään Kumhon WinterCraft Ice -renkailla

Kumhon talvirenkaat tunnetaan siitä, että ne on suunniteltu nimenomaan pohjoismaiden talviolosuhteisiin. Kumhon tuotekehityksessä onkin panostettu merkittävästi meidän olosuhteisiimme sopivan talvirenkaan kehitystyöhön sekä testaamiseen Lapissa.

”Renkaamme pistetään kattaviin talvitesteihin Ivalossa, sekä jäälle että lumelle”, Kumhon kotimaan myynnistä ja markkinoinnista vastaava Jyrki Ali-keski-kylä kertoo. ”Testit ovat osoittaneet WinterCraft Ice -talvirenkaiden olevan omaa luokkaansa kaarreajon pidossa, jarrutuksissa ja kiihdytyksissä.”

Valmistajan talvitestien lisäksi Tekniikan Maailma laittoi WinterCraftit testiin ja antoi niille yleisarvosanaksi 8. Lumella ja jäällä ajettaessa testissä todettiin, että renkaan ohjaustuntuma lumella on tarkka ja rengas on väistöissä helposti hallittava. Lisäksi kehuja sai sivuttaispito jäällä.

Suomalaiset nastat vai uniikin pintakuvioinnin kitkat?

Henkilö- ja SUV-autoihin saatavista WinterCraft Ice -talvirenkaista on kaksi mallia: nastarengas Wi32 ja kitkarengas Wi51. Wi32-renkaissa on käytetty Scason Oy:n Suomessa suunnittelemaa ja valmistamaa nastaa, joka tarjoaa parhaan mahdollisen sivuttais- ja pitkittäispidon jäällä. Painoltaan kevennettyjä nastoja on suosituimmissa kokoluokissa 200 – 204 kpl.

Wi32-nastarenkaan uusi kumi-seos, monikulmaiset 3D-mikrolamellit ja täysin uniikki V-muotoinen pinta-kuvio maksimoivat pidon ja jarrutustehon jäisillä sekä lumisilla teillä. Vahvistettu keskialue takaa paremman ajovakauden, ja renkaan mikrosilika jäykistetyn rungon kera tehostavat suorituskykyä sekä märällä että kuivalla tiellä.

Mutta kummat valita, nastat vai kitkat? ”Jopa keskellä kesää nastoista ja kitkoista saa aikaan tunteita herättävän puheenaiheen”, Alikeskikylä nauraa. 

Lue koko artikkeli tilaamalla RVK-Uutiset

Lisää aiheesta

Rengas

Falken- ja Nexen-renkaat osuvat laatua hakevalle hintatietoiselle kuin nyrkki silmään

Kesärengassesonki lähestyy. Kesärenkaiden kysyntä kasvaa eksponentiaalisesti, kun lumet sulavat ja aurinko alkaa lämmittää.  Syy on selvä. Jokainen ajatteleva autoilija tietää,…
Rengas

Toyo Tires Proxes Sport 2

Nanoteknologiaan pohjautuva Proxes Sport 2 tarjoaa suorituskykyä ajamisesta innostuvalle kuljettajalle. Uuden erittäin suorituskykyisen renkaan avulla kuljettaja voi maksimoida voiman siirtymisen tiehen turvallisesti renkaan tarkan käsittelyn ja poikkeuksellisen hyvän märkäpidon ansiosta.
Rengas

Goodyear lanseerasi EfficientGrip Compact 2 -renkaan

Goodyear EfficientGrip Compact 2 Goodyear kertoi helmikuussa tuovansa markkinoille EfficientGrip Compact 2:n. Uusi kesärengas 14- ja 15-tuumaisia renkaita käyttävien henkilöautojen markkinoille.…