Siirry sisältöön
Rengas
23.09.2022

Talvi ei pääse yllättämään Kumhon WinterCraft Ice -renkailla

Kumhon talvirenkaat tunnetaan siitä, että ne on suunniteltu nimenomaan pohjoismaiden talviolosuhteisiin. Kumhon tuotekehityksessä onkin panostettu merkittävästi meidän olosuhteisiimme sopivan talvirenkaan kehitystyöhön sekä testaamiseen Lapissa.

”Renkaamme pistetään kattaviin talvitesteihin Ivalossa, sekä jäälle että lumelle”, Kumhon kotimaan myynnistä ja markkinoinnista vastaava Jyrki Ali-keski-kylä kertoo. ”Testit ovat osoittaneet WinterCraft Ice -talvirenkaiden olevan omaa luokkaansa kaarreajon pidossa, jarrutuksissa ja kiihdytyksissä.”

Valmistajan talvitestien lisäksi Tekniikan Maailma laittoi WinterCraftit testiin ja antoi niille yleisarvosanaksi 8. Lumella ja jäällä ajettaessa testissä todettiin, että renkaan ohjaustuntuma lumella on tarkka ja rengas on väistöissä helposti hallittava. Lisäksi kehuja sai sivuttaispito jäällä.

Suomalaiset nastat vai uniikin pintakuvioinnin kitkat?

Henkilö- ja SUV-autoihin saatavista WinterCraft Ice -talvirenkaista on kaksi mallia: nastarengas Wi32 ja kitkarengas Wi51. Wi32-renkaissa on käytetty Scason Oy:n Suomessa suunnittelemaa ja valmistamaa nastaa, joka tarjoaa parhaan mahdollisen sivuttais- ja pitkittäispidon jäällä. Painoltaan kevennettyjä nastoja on suosituimmissa kokoluokissa 200 – 204 kpl.

Wi32-nastarenkaan uusi kumi-seos, monikulmaiset 3D-mikrolamellit ja täysin uniikki V-muotoinen pinta-kuvio maksimoivat pidon ja jarrutustehon jäisillä sekä lumisilla teillä. Vahvistettu keskialue takaa paremman ajovakauden, ja renkaan mikrosilika jäykistetyn rungon kera tehostavat suorituskykyä sekä märällä että kuivalla tiellä.

Mutta kummat valita, nastat vai kitkat? ”Jopa keskellä kesää nastoista ja kitkoista saa aikaan tunteita herättävän puheenaiheen”, Alikeskikylä nauraa. 

Lue koko artikkeli tilaamalla RVK-Uutiset

Lisää aiheesta

Ihmiset & Yritykset

Nokian Renkaat Oyj myy Venäjän liiketoiminnot

Nokian Renkaat ilmoitti kesäkuussa 2022 aloittavansa hallitun vetäytymisen Venäjältä. Kaupan myötä Nokian Renkaiden toiminta Venäjällä loppuu ja yhtiön henkilökunta siirtyy uudelle omistajalle.
Rengas

Pinnoitettujen kuorma-autorenkaiden hiilidioksidipäästöt ovat pienemmät

Ero uuden kuorma-autonrenkaan ja pinnoitetun kuorma-autonrenkaan valmistuksessa syntyvissä hiilidioksidipäästöissä on valtava. Suurin ero päästöissä syntyy raaka-aineista, joita tarvitaan pinnoittamiseen huomattavasti…
Rengaspaineiden mittaus
Rengas

Rengasratsia: Talvirenkaat ajetaan loppuun kesällä

Viime viikolla päättyneen Rengasratsia-turvallisuuskampanjan tarkastuksissa noin 5,6 prosenttia autoilijoista ajoi talvirenkailla. Osuus on kaksinkertainen viime vuoteen verrattuna. ”Alueellisesti talvirenkaita tuli…