Siirry sisältöön
Moottoritekniikka
23.09.2022

Stellantis Hurricane Twin-Turbo – Hurrikaani rantautuu

Sähkökäyttöisten voimalinjojen hypetyksessä puhtaalta pöydältä suunniteltu polttomoottori alkaa olla harvinaisuus. Monikansallisen Stellantis-konsernin turboahdettu Hurricane-moottori kuuluu tähän harvinaisuuksien joukkoon.

Hurricane-moottorin ensimmäisiä asennuskohteita ovat Jeep-brändin autot. Suorituskyky vastaa vähintään V8-moottorin tarjoamaa, mutta vähäisemmällä polttoaineenkulutuksella. Kuva: Stellantis
Hurricane-moottorin ensimmäisiä asennuskohteita ovat Jeep-brändin autot. Suorituskyky vastaa vähintään V8-moottorin tarjoamaa, mutta vähäisemmällä polttoaineenkulutuksella. Kuva: Stellantis

Amerikka-moottori

Stellantis-konserni koostuu eurooppalaisista ja amerikkalaisista autovalmistajista: siihen kuuluvat PSA, Fiat ja Alfa-Romeo sekä Chrysler. Jälkimmäiset muodostivat aiemmin Fiat Chrysler Automobiles -ryhmän (FCA). Kiteytettynä Stellantis, maailman neljänneksi suurin autovalmistaja, on FCA yhdistettynä PSA:han.

Hurricane on kuusisylinterinen, kolmelitrainen rivimoottori, jossa on kaksi turboahdinta, bensiinin suorasuihkutus sekä paljon uusinta tietämystä mahdollisimman ekologisen ja vähäpäästöisen mutta tehokkaan polttomoottorin toteuttamiseksi.

Kokonsa, voimavarojensa ja suunnittelunsa puolesta Hurricane edustaa Amerikkaa, joten moottorin asennuskohteet ovat ainakin ensi alkuun Chrysler-osaston autoja, mukaan luettuna Jeep.

Hurricanen on tarkoitus korvata etenkin Chryslerin V8-moottoreita. Veekasiin verrattuna uusi moottori kuluttaa noin 15 % vähemmän polttoainetta ja kehittää siten myös 15 % vähemmän CO2-päästöjä vähintään samalla suorituskyvyllä.

Hurricane on alusta alkaen suunniteltu toimimaan joustavasti hybriditekniikan kanssa. Hybriditoteutus voi olla kevyt (48 V), ulkoisella latausportilla ja suuremmalla ajoakulla varustettu tai perinteinen itselatautuva täyshybridi.  

Kirjoittaja: Juha Kiiskinen

Lue koko artikkeli tilaamalla RVK-Uutiset

Lisää aiheesta

Volkswagen 1,5 litran TSI-moottori
Moottoritekniikka

Volkswagenin 48 V eTSI-kevythybriditekniikkaa polttomoottorin tukena

Polttomoottoritekniikkaan kohdistuvat vaatimukset kiristyvät, sillä lämpövoimakoneiden tulisi tehdä työnsä aikaisempaa puhtaammin ja taloudellisemmin. Kun tähän lisätään kasvaneet suuremmat odotukset niin…