Siirry sisältöön
Rengas
14.10.2022

Pinnoitettujen kuorma-autorenkaiden hiilidioksidipäästöt ovat pienemmät

Ero uuden kuorma-autonrenkaan ja pinnoitetun kuorma-autonrenkaan valmistuksessa syntyvissä hiilidioksidipäästöissä on valtava. Suurin ero päästöissä syntyy raaka-aineista, joita tarvitaan pinnoittamiseen huomattavasti vähemmän kuin uuden renkaan tekemiseen. Laadukkaat pinnoitteet tarjoavat samat premium-ominaisuudet kuin uudet renkaat ja ovat ekologisuuden lisäksi kustannustehokkaita.

Laadukas vaihtoehto

Pinnoituksessa renkaan pintakuvio voidaan valita käyttötarpeen mukaan. Pinnoitetut renkaat testataan samoilla menetelmillä kuin uudetkin renkaat, mikä takaa korkean laadun ja erinomaisen kulumiskeston. Pinnoitettuihin renkaisiin on saatavilla sama pinnoitevalikoima kuin uusiinkin renkaisiin, ja tarjolla on sekä premium-luokan tuotteita että edullisempia vaihtoehtoja. 

Standardisoitu LCA-tutkimusmetodi

Vianorin tilaaman ja NordicOffsetin toteuttaman tutkimuksen mukaan uuden kuorma-autonrenkaan valmistuksesta aiheutuvat päästöt ovat lähes nelinkertaiset verrattuna pinnoitetun renkaan valmistamiseen. Tutkimus toteutettiin käyttäen Life Cycle Assessment (LCA) -periaatetta, joka on standardisoitu metodi tuotteen elinkaaren eri vaiheiden aiheuttamien ilmasto-vaikutusten määrittelemiseksi. Tutkimus kattaa raaka-aineiden hankinnan, uudelleenpinnoitetun renkaan asennuksen ja kuluneen renkaan uudelleenkäytön tai kierrätyksen. Tutkimuksessa ei huomioitu renkaiden käytönaikaisia päästöjä, sillä ne ovat likipitäen samansuuruiset pinnoitetulla ja uudella renkaalla.

”Jos esimerkiksi yhden kuorma-auton vetorenkaiksi laittaa pinnoitetut renkaat uusien sijaan, hiilidioksidipäästöt ovat lähes 460 kg pienemmät. Tämä vastaa päästöjä, jotka syntyvät ajettaessa henkilöautolla lähes 2 300 kilometrin matka”, Vianorin tuotepäällikkö Janne Ruhanen konkretisoi.

Laadun lisäksi vahvuutena toimitusvarmuus

”Vianorin pinnoittamissa renkaissa käytetään Noktop-pinnoitetta. Tämän hetken valikoimasta nostaisin esiin Noktop Hakkapeliitta E2 -talvipinnan, Noktop 75 -perävaunupinnan sekä uutuutena Noktop Hakka Trailer -perävaunupinnan. Pinnoitusmateriaalit ovat tutkitun laadukkaita, mistä kertoo kolmen vuoden takuu. Myös renkaiden saatavuus on hyvällä tasolla. Varastotuotteet saa meiltä heti mukaan, ja omien renkaiden pinnoitus onnistuu kahden viikon sisällä”, Ruhanen summaa.

Lisää aiheesta

Ihmiset & Yritykset

Nokian Renkaat Oyj myy Venäjän liiketoiminnot

Nokian Renkaat ilmoitti kesäkuussa 2022 aloittavansa hallitun vetäytymisen Venäjältä. Kaupan myötä Nokian Renkaiden toiminta Venäjällä loppuu ja yhtiön henkilökunta siirtyy uudelle omistajalle.
Rengaspaineiden mittaus
Rengas

Rengasratsia: Talvirenkaat ajetaan loppuun kesällä

Viime viikolla päättyneen Rengasratsia-turvallisuuskampanjan tarkastuksissa noin 5,6 prosenttia autoilijoista ajoi talvirenkailla. Osuus on kaksinkertainen viime vuoteen verrattuna. ”Alueellisesti talvirenkaita tuli…
Rengas

Talvi ei pääse yllättämään Kumhon WinterCraft Ice -renkailla

Kumhon talvirenkaat tunnetaan siitä, että ne on suunniteltu nimenomaan pohjoismaiden talviolosuhteisiin. Kumhon tuotekehityksessä onkin panostettu merkittävästi meidän olosuhteisiimme sopivan talvirenkaan…