Siirry sisältöön
Rengas
30.10.2023

Michelin E Primacy ja Pilot-Sport EV – EV-renkaat, jotka sopivat kaikille

Syyskuun puolivälissä premiumrenkaiden valmistaja Michelin esitteli näyttävästi uuden sukupolven sähköautorenkaita. Asiakas-, influensseri- ja ammattimediatapahtuma järjestettiin maailman pisimmällä ja kurvikkaimmalla moottoriurheiluradalla Gotland Ringillä. 

Michelin on selkeästi kestävän kehityksen trendinnäyttäjä koko rengasalalla. Ranskalaisen valmistajan viesti markkinoille on vahva. Nyt on siirryttävä kestävän kehityksen uralle, todetaan rengasvalmistajalta. Tämä on hetki, joka muuttaa kaiken. Taloudellisen ja henkisen kynnyksen siirtyä sähköautoiluun on madalluttava. Vielä tänään meillä on selkeä jako sähkö- ja fossiili-autoihin. Lähitulevaisuudessa on todennäköisesti vain sähköisiä ajoneuvoja. Meillä on noin 15 vuotta tavoittaa sähköautojen aikakausi.

Tästä lähtien Michelinin kaikki renkaat ovat yhteensopivia sekä fossiili- että sähköautoihin. Michelin korostaa, että konsernin uuden ajan kaupallinen strategia on tavoittaa suurempi markkinasegmentti valmistamalla vähemmän renkaita. Selkeä strategiakäännös tapahtui Michelinillä noin viitisen vuotta sitten, ja kehitys jatkuu edelleen. Askel kerrallaan. 

Michelinin viesti rengaskauppiaille on selkeä. Tavoita valikoimalla enemmän asiakkaita, myy tehokkaammin. Myy vähemmän isommalle asiakasryhmälle. Michelinin rengastestit osoittavat, että sähköautojen rengaskulutus on 20 prosenttia suurempi kuin fossiiliautojen riippuen ajoneuvoista, ajotyylistä sekä tiestö- ja ilmasto-olosuhteista. 

Kolmessakymmenessä vuodessa rengastuotannon kehitys on ollut valtava. Teollisuus kehittyy edelleen, ja Michelin toteaa, että vuodesta 1992 renkaiden kestävyys on parantunut 20 prosentilla. Samalla renkaiden kestävyys sekä turvallisuus ovat parantuneet jatkuvasti. Michelinin oman tutkimuksen mukaan parannus on peräti 30 prosenttia viimeisen 30 vuoden aikana.

E Primacy -renkaat ovat energiatehokkuudellaan erinomainen rengasvaihtoehto sähköautoiluun. Pilot-Sport EV -rengaslinja keskittyy energiatehokkaaseen suoritusajoon, kerrotaan valmistajalta. 

Kirjoittaja: Valentina Ahlavuo

Lisää aiheesta

Rengas

Goodyear ja Gatik

Goodyear Tire & Rubber Company ja Gatik (Gatik AI, Inc.) ovat ilmoittaneet alan ensimmäisen onnistuneen rengasälyteknologian integroinnin laajentamisesta itseohjautuvaan ajojärjestelmään.
Rengas

Trelleborgin uutuus TM1 ECO POWER -rengas

Trelleborgin uutuus TM1 ECO POWER -rengas on valmistajan mukaan tähän asti kestävin tuote jonka vierintävastustus on 47 prosenttia edeltäjänsä matalampi.
Rengas

Goodyear täydentää Cargo-valikoimansa

Goodyear täydentää premium-segmentin Cargo-rengasvalikoimaa.