Siirry sisältöön
Ihmiset & Yritykset
03.05.2024

Lapin Kumin miljoonainvestointi Jyväskylään valmistui

Lapin Kumin lähes 5 miljoonaa euroa maksanut investointi Jyväskylään on valmistunut, kerrotaan yhtiöltä. Keskeiselle liikepaikalle Seppälänkankaalle on noussut lähes 4 000 neliön upouudet tilat, jotka kasvattavat merkittävästi renkaanvaihto- ja varastointikapasiteettiä. Investoinnin myötä yritys on palkannut lisää henkilökuntaa.

”Uusien toimitilojen myötä pystymme kasvattamaan kapasiteettiä merkittävästi varsinkin renkaiden vaihtosesongeissa. Rengashotellin palvelukyky paranee myös entisestään. Suurin parannus tulee kuitenkin raskaankaluston käyttäjille. Uuden iso piha-alueen ja läpiajettavan asennushallin myötä rekkojen ei tarvitse enää peruutella. Renkaiden vaihto tulee tapahtumaan huippumoderneissa asennustiloissa entistä nopeammin, joten kuljetuskalusto on pois tuottavasta työstä entistä lyhyemmän ajan”, sanoo Lapin Kumin toimitusjohtaja Ville Ruokanen.

Jyväskylä on tärkeä

Lapin Kumilla on viimeisen 10 vuoden aikana ollut kova ja kunnianhimoinen investointiohjelma ja nyt Jyväskylään tehty lähes 5 miljoonan euron investointi on osa sitä. 

”Olemme investoineet viime vuosina paljon mutta samalla olemme pystyneet muuntamaan investoinnit merkittävästi kasvaneeseen liikevaihtoon. Jyväskylän seutu on iso, dynaaminen talousalue ja merkittävä raskaan kaluston risteysasema. Me ” kumilaiset ” olemme luottavaisia, että palvelumme ja tuotteemme saavuttavat uusissa Jyväskylän tiloissa suosion autoilijoiden keskuudessa”, kertoo Ville Ruokanen.

Renkaiden merkitys kasvaa

Suomalaiset autoilijat ovat vuosien saatossa oppineet ymmärtämään renkaiden turvallisuus merkityksen. Talven liukkailla ja kesän vesisateessa renkaiden tulee olla kunnossa. Autoliikenteen sähköistymisen ja korkeiden polttoaineiden hintojen myötä renkaat ovat saaneet uutta merkitystä.

”Sähköauton akilleen kantapää on toimintasäde ja siihen voidaan merkittävästi vaikuttaa valitsemalla autoon matalan vierintävastuksen renkaat. Raskaalla kalustolla polttoaine talous on olennainen seikka kuljetusyrityksen talouden kannalta.  Oikeilla rengasvalinnoilla voidaan merkittävästi vaikuttaa polttoaine talouteen”, toteaa Ruokanen.      

”Renkaiden tekniset uudistukset tuovat haasteita henkilökunnan kouluttamiselle mutta tarjoavat samalla mahdollisuuden erikoisliikkeen liiketoiminnan kasvulle”, selvittää Ville Ruokanen.

Pian 80 vuotta rengasalan historiaa

Lapin Kumi Oy on vuonna 1947 Rovaniemellä perustettu perheyritys ja yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Ville Ruokanen on jo kolmannen polven ” kumilainen ”. Villen isoisä Veikko Keskiruokanen aloitti liiketoiminnan kumisaappaita korjaamalla. Yhtiö toimii 14 paikkakunnalla ja lisäksi Rovaniemellä on erillinen pinnoitustehdas. Lapin Kumi työllistää 207 vakituista työntekijää ja renkaan vaihto sesongeissa yhtiön palveluksessa on yli 300 henkilöä. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 56 miljoonaa euroa. Toimitusjohtaja Ville Ruokanen omistaa Lapin Kumin setänsä Risto Keskiruokasen kanssa.                                               

Lisää aiheesta

Ihmiset & Yritykset

Lujakumi Oy irtautuu Full Fit Team Oy:n ostoyhteenliittymästä

Lujakumi Oy on toiminut 70 vuotta ja ollut siitä asti mukana Full Fit Team Oy: n toiminnassa, sen eri toimintamalleissa ja kokoonpanoissa noin 25 vuotta.
Ihmiset & Yritykset

 Rutger Veerman, Vimexa Automotive, Autotek Finland ja Retrorenkaat – Kansainvälinen suomalainen yli 10 vuotta

Kansainvälisen tukkukaupan menestyjän Vimexa Automotiven perustaja Rutger Veerman vahvistaa yrityksen asemaa myös Suomen rengasalan vähittäiskaupassa. Veerman pyörittää nykyisin kahta rengasliikettä Suomessa. Veermanin omistama Autotek Finland Oy toivotti maaliskuussa tervetulleeksi saman katon alle uuden tulokkaan, Retrorenkaat. Yrityskauppa tehtiin Retrorenkaiden perustajan Timo Keskisen kanssa talvella 2024. Veermanin omistaman kolmen yrityksen yhteinen liikevaihto on yhteensä noin 10 miljoonaa euroa.
Ihmiset & Yritykset

Puheenjohtaja Teemu Tuuri, ARL: Autonrengasliitto valtakunnalliseksi rengas­alan vaikuttajaksi 

ARL:n juhlakokouksessa valittiin liiton uusi puheenjohtaja. Liiton 80 vuoden historian seitsemänneksi hallituksen vetäjäksi nimettiin Vianor Oy:n toimitusjohtaja Teemu Tuuri.