Siirry sisältöön
Kestävä kehitys
06.03.2023

Goodyearin 90 % vastuullisia materiaaleja sisältävä esittelyrengas on hyväksytty tiekäyttöön

Goodyear Tire & Rubber Companyn 90 % vastuullisia materiaaleja sisältävä esittelyrengas on läpäissyt kaikkien vaadittujen testien lisäksi Goodyearin sisäiset testit, kerrotaan valmistajalta.

Goodyearin mukaan vastuullisesti tuotetun renkaan vierintävastus on todettu testeissä pienemmäksi kuin perinteisistä materiaaleista valmistetun vertailurenkaan vierintävastus. Pienemmän vierintävastuksen ansiosta tämä esittelyrengas voi säästää enemmän polttoainetta ja pienentää hiilijalanjälkeä.

Tammikuussa 2022 Goodyear ilmoitti pystyvänsä tuottamaan renkaan, joka sisältää 70 % vastuullisia materiaaleja. Vuonna 2023 Goodyear aikoo lanseerata jopa 70 % vastuullisia materiaaleja sisältävän renkaan yhteistyössä toimittajiensa kanssa. 

Lisää aiheesta

Kestävä kehitys

TPMS myös raskaaseen kalustoon

Rengaspainevalvontaa (TPMS) koskeva säädös laajenee koskemaan myös raskasta kalustoa.
Kestävä kehitys

Toimitusjohtaja Antti Huhtala, Autoklinikka: Suomessa 600 000 – 700 000 sähköautoa 2030-luvun alkupuolella

Ajoneuvokannan sähköistyminen on tosiasia. Ennakoimme, että Suomessa on 2030-luvun alkupuolella 600 000 – 700 000 sähköautoa (EV + PHEV)
Kestävä kehitys

Romuajoneuvojen käsittely osaksi perustutkintoa

Romuajoneuvojen käsittely osaksi perustutkintoa. Romutukseen menevissä ajoneuvoissa on käyttökelpoisia osia sekä huolellista talteenottoa vaati­via ja jatkokierrätykseen ohjattavia käyttöaineita.