Siirry sisältöön
Uudet teknologiat
09.01.2024

Goodyear ja ZF yhteistyö palkittiin

Goodyearin ja ZF:n yhteistyössä kehitetyn cubiX®-ohjelmiston ja SightLine-teknologian integrointi nimitettiin CES 2024 Innovation Award -palkinnon saajaksi ajoneuvoteknologian ja edistyksellisen liikenteen luokassa.

Yhtiöt ovat virtuaalisen simuloinnin, tutkimusten ja testejen avulla havainneet integroitujen ratkaisujen tuomat mahdollisuudet, joilla voidaan parantaa ajoneuvon suorituskykyä ja turvallisuutta, kerrotaan ZF:lta.

Goodyearin SightLine-ratkaisu vähentää vesiliirron riskiä, koska se pystyy havaitsemaan osittaisen vesiliirron varhaisessa vaiheessa ja antaa suosituksia optimaalisesta nopeudesta, jolla ajoneuvon hallittavuutta voidaan parantaa. 

Rengasälyjärjestelmän tiedoilla varustettu cubiX-ohjelmisto puolestaan havaitsee kohonneen vesiliirron riskin ja ohjeistaa alustan toimilaitteita tekemään korjaavia toimenpiteitä, mikä vakauttaa ajoneuvoa.

Lisäksi Goodyear SightLinen ja cubiX:n ominaisuuksien välinen synergia voi muuttaa ohjausta suoremmaksi sekä lineaarisemmaksi ja parantaa ajoneuvon vastetta, ohjausvastetta ja vakautta sekä vähentää ohjaimen työkuormaa ja minimoida toimenpiteiden tarpeen, kerrotaan Goodyearilta.

Lisää aiheesta

Uudet teknologiat

ePTI (Electronic Periodic Technical Inspection) – elektronisesti ohjattujen turvajärjestelmien sähköinen määräaikaiskatsastus

Ajoneuvojen määräaikaiskatsastuksen tarkoituksena on varmistaa ajoneuvon tieliikennekelpoisuus, päästö- ja saastelaitteiden asianmukainen toimivuus ja paikallisen tieliikennelainsäädännön säädöstenmukaisuus. 
Uudet teknologiat

TDK ja Goodyear ilmoittavat yhteistyöstä rengasälyteknologioiden kehittämiseksi

TDK ja Goodyear ilmoittavat yhteistyöstä rengasälyteknologioiden kehittämiseksi. Yhtiöiden tavoitteena on kehittää ajoneuvoissa ja rengassovelluksissa käytettäviä antureita ja niihin liittyviä teknologioita
Uudet teknologiat

Sähköautot ja -ajoneuvot yleistyvät vauhdilla – nyt esittelyssä Polestar

Suomen Autoteknillisen liiton suurin jäsenyhdistys HATY (Helsingin Autoteknillinen yhdistys) järjesti marraskuun illassa yritysvierailun Polestar Space -tilaan Helsingin Herttoniemessä. Mikä on Polestar, millainen on sen toimintastrategia ja minkälaisia ovat sen valmistamat täyssähköiset autot?