Siirry sisältöön
Uudet teknologiat
16.10.2024

Goodyear TPMS Connect alkuperäisvarusteena TPMS-laitteistoon

Goodyear ilmoittaa lanseeraavansa innovatiivisen Goodyear TPMS Connect -ratkaisun, joka on kehitetty avuksi haasteiden ratkaisuun kuljetusyrityksille, joiden autoissa on esiasennettuja rengaspaineen valvontajärjestelmiä (TPMS). Uuden tuotteen myötä kuljetusyritykset, joiden uusissa autoissa on alkuperäisvalmistajan TPMS, saavat käyttöönsä Goodyearin ratkaisut ja sovellukset, jotka parantavat autokannan kokonaistehokkuutta ilman, että lisälaitteistoa täytyisi asentaa.

Tukea kuljetusyrityksille EU:n TPMS-asetusten vaatimusten täyttämiseen

Goodyear TPMS Connectin lanseeraus tapahtuu juuri sopivaan aikaan, kun uusin EU:n TPMS-asetus tulee voimaan. Asetuksessa määrätään, että kaikissa uusissa moottoriajoneuvoissa, myös kuorma-autoissa, perävaunuissa, linjaautoissa ja pakettiautoissa, on oltava TPMS-järjestelmä, joka voi tarkasti mitata ja välittää rengaspainetietoja kuljettajalle.

Useilla kuljetusyrityksillä on autoissaan alkuperäisvalmistajien (OEM) vakio-TPMS-järjestelmä, joka tavanomaisesti voisi rajoittaa hälytysten näkyvyyden vain kuljettajille. Se voi rajoittaa kuljetusyrityksen taustapalveluiden mahdollisuuksia vastata nopeasti rengasongelmiin, mikä voi aiheuttaa kalliita seisokkeja ja huoltoja. Goodyear TPMS Connect vastaa näihin puutteisiin toimittamalla saumattoman, kytke ja käytä -ratkaisun, joka yhdistyy olemassa olevaan TPMS-telematiikkalaitteistoon. Goodyearin ratkaisu voi hyödyntää olemassa olevaa TPMS-laitteistoa ja tehostaa niitä laajoilla tietojen saatavuus- ja älykkäillä kalustonhallintaominaisuuksilla.

Goodyear TPMS Connectin keskeiset edut:

  • Saumaton integrointi: Muodostaa vaivattomasti yhteyden olemassa olevaan TPMS-telematiikkalaitteistoon, jolloin ei tarvita lisälaitteistoa eikä SIM-kortteja.
  • Nopea käyttöönotto: Nopea käyttöönotto ajoneuvossa langattoman verkon kautta (OTA) ilman ajoneuvon käyttökatkoa asennusta varten. Käyttöönotossa muodostetaan yhteys Goodyearin pilveen 24 tunnin sisällä.
  • Tehostettu tietojen saatavuus: Antaa kalustopäälliköille ennakoivia ja toimenpidesuosituksia sisältäviä hälytyksiä, joiden pohjalta voidaan tehdä tietoon perustuvia päätöksiä.
  • Laaja näkyvyys: Tarjoaa GPS-seuranta- ja geoaitaamisominaisuuksia, joilla voidaan ottaa käyttöön tehokas ja kohdennettu sijaintiin perustuva huolto-ohjelma. 
  • Älykäs analysointi: Hyödyntää edistyksellisiä algoritmeja TPMSdatan analysoimiseen ja toimenpiteiden pohjaksi soveltuvien havaintojen toimittamiseen ennakoivaa valvontaa ja kunnossapitoa varten.

Goodyearin insinöörit ovat suunnitelleet erityisen algoritmien sarjan, jolle on annettu nimeksi G-Predict-teknologia. Se voi tunnistaa mahdolliset rengastapahtumat ennen kuin ne pahenevat. Tämä auttaa varmistamaan, että ajoneuvo pysyy käyttökuntoisena, ja minimoimaan seisokit.

”Olemme innoissamme Goodyear TPMS Connectin tuomisesta markkinoille. Se on ratkaisu, joka antaa kalustopäälliköille työkalut tiedon saantiin ja renkaiden hallintaan”, sanoo Piotr Czyżyk, Managing Director, Fleet Mobility EMEA Goodyearilta. ”Tämä innovatiivinen teknologia auttaa tehostamaan kuljetusyritysten toimintaa ja parantamaan niiden toimintojen turvallisuutta. Se kuvastaa myös sitoutumistamme älykkään tulevaisuuden liikenteen edistämiseen. Odotamme mielenkiinnolla sen saatavuuden laajentamista. Haluamme auttaa yhä useampia kuljetusyrityksiä saavuttamaan optimaalisen suorituskyvyn.”

Goodyear TPMS Connect on nyt saataville tietylle valikoimalle alkuperäisvalmistajien uusia perävaunuja. Varhain ratkaisun käyttöön ottavat saavat etua tehostetusta renkaiden hallinnasta ja kaluston optimoinnista. Goodyear tunnistaa kalustopäälliköiden moninaiset tarpeet ja on sitoutunut lähitulevaisuudessa laajentamaan innovatiivisen ratkaisunsa saatavuutta suuremmalle valikoimalle ajoneuvoja ja varmistamaan siten, että yhä useammat kuljetusyritykset voivat hyödyntää sen edistyksellisiä ominaisuuksia suorituskyvyn ja tehokkuuden parantamiseen.

Lisätietoja Goodyearista ja sen tuotteista www.goodyear.com/corporate

Lisää aiheesta

Uudet teknologiat

Goodyear DriverHub -sovellus tukee kuljetusliikkeitä Volvo Trucksin uuden My Business Apps -palvelun kautta

My Business Apps on Volvo Trucksin uusi tilauspohjainen palvelu, joka on saatavilla tietyillä Euroopan markkinoilla vuonna 2024. Palvelun kautta asiakkaat…
Uudet teknologiat

Autonomisen ajon tilannekatsaus:

L3-järjestelmät osoittautuneet hankaliksi – panostus L2+-tason järjestelmissä ja ylemmissä tasoissa Osittaisen ja ehdollisen autonomisen ajon (L3) esteenä olivat pitkään lainsäädäntö…
Uudet teknologiat

Suomen maahantuojat esittelevät Automechanikan koneuutuuksia

Myyntipäällikkö Jyrki Vuorenmaa Diagno Finland Oy, tutustumassa Nordlift nostimiin Nordliftin toimitusjohtaja Tom Bergströmin seurassa. ”Todella laadukasta jälkeä”, Vuorenmaa toteaa tutkiessaan…